Tips bij onderhandelingen bij aankoop

 

Onderhandelingstips bij aankoop van een recreatiewoning.


Om u goed voor te bereiden op de onderhandeling bij aankoop van uw recreatiewoning vindt u hieronder 10 tips met daarbij nog een laatste welke u absoluut niet mag missen.background

 

Eerst de....... oh ja....... aanbevelingen. 

1.    Weet welk bedrag u maximaal wenst uit te geven en wat wilt u daarvoor terug zien?

2.    De beste prijs krijgt u niet als u wint, maar als het u wordt gegund!

3.    Vraag bij de makelaar informatie op over het park en het gebied en vraag eventuele contracten tevoren op ter inzage.

4.    Wees beleefd in uw onderhandelingen: de klant vraagt nooit teveel voor de woning, maar uw budget is niet toereikend!

5.    Voorkom emotionele betrokkenheid en schakel geen bekenden in bij de onderhandelingen, die willen scoren voor u. Het gevolg: u krijgt veel korting maar betaalt

       toch nog teveel.

 

Tot zover duidelijk toch..? Wees beleefd en voorbereid en handel zakelijk.

6.    Begin met een lager bod; het voelt voor de verkoper anders wanneer u drie keer een klein bedrag erbij doet dan één keer het totale bedrag.

7.    Voorkom een ‘alles of niets’ situatie, houd altijd een deur(tje) open.

8.    Als er overeenstemming is, bevestig die dan per mail, ook de tussentijds stapjes die worden gemaakt. Leg alles vast!

9.    Stel de juiste aankoopovereenkomst op en houd eventueel rekening met ontbindende voorwaarden als u een financiering wenst.

10.  Wanneer het niet lukt om tot een overeenkomst te komen, rond ook dan positief af. Wellicht bedenkt de verkoper zich en meldt hij zich alsnog.

 

Deze bedoelen we!

Ongetwijfeld heeft u veel korting uitonderhandeld, een echt koopje, maar waarschijnlijker is het dat u gewoon teveel betaald heeft, bouwtechnisch te weinig heeft onderzocht of niet goed weet wat u nu allemaal bent aangegaan aan verplichtigen.